Ukrayna krizi

Çeçen komutan Alaudinov: Ukrayna birlikleri Kursk Bölgesi’nde sivilleri vuruyor

‘Ahmat’ özel kuvvetleri komutanı Alaudinov, Ukrayna birliklerinin Kursk Bölgesi’nde sivilleri vurduklarını, ayrıca toplama kampları kurduklarına dair kanıtlar bulunduğunu belirtti.
Sitede oku
Rusya Savunma Bakanlığı Ana Askeri-Siyasi İdaresi Başkan Yardımcısı ve ‘Ahmat’ özel kuvvetleri komutanı Tümgeneral Apti Alaudinov, Rus medyasına verdiği röportajda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Kursk Bölgesi’nde sivillere yönelik işlediği suçlara dair açıklamalarda bulundu.
Alaudinov, “Elimizde onların (Ukrayna askerlerinin) onları (sivilleri) nasıl vurduklarına dair, tüm nüfusu topladıkları oradaki toplama kamplarına dair videolu raporlar ve tüm kanıtlar mevcut. Evet, yaşlı teyzeleri ve amcaları geride bıraktıkları durumlar oluyor; bazen bu tür münferit olayları kaydediyoruz, diğer durumlarda ise tecavüzler, cinayetler söz konusudur. O denli vahim olaylar yaşanıyor” diye konuştu.
Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın sınır bölgelerinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, çeşitli sebeplerden dolayı güvensiz alanları terk edemeyen yerel sakinlerin silah zoruyla yerleştirildiği toplama kamplarına benzer alanların kurulduğuna dair veri ve kanıtların bulunduğunu açıklamıştı.
Ukrayna krizi
Ukraynalı askerlerden Kursk Bölgesi sakinlerine saldırı: 'Ateş açıp gasp ettiler'
Yorum yaz