DÜNYA

Rusya: Zelenskiy, Kursk Bölgesi'ne yönelik saldırının ardından gerilimi tırmandırma yolunu seçti

Rus diplomat Polyanskiy, Ukrayna'nın Kursk Bölgesi'ne saldırısının ardından Vladimir Zelenskiy'in gerilimi tırmandırma yolunu seçtiğini, bunun Kiev'in barış için çabaladığını ümit eden herkese 'en iyi yanıt' olduğunu belirtti.
Sitede oku
Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Sputnik'e demecinde Ukrayna militanlarının Kursk Bölgesi'ne saldırısının ardından Vladimir Zelenskiy'in gerilimi tırmandırma yolunu seçtiğini, bunun Kiev'in barış için çabaladığını ümit eden herkese 'en iyi yanıt' olduğunu belirtti.
Polyanskiy, "Başkalarının yaptıkları şeyler hakkında sözlerine göre değil eylemlerine göre yorum yaparız. Bu nedenle o (Zelenskiy), Rusya Federasyonu'nun Kursk Bölgesi'ni işgal ettiğinde açıkça gerilimi tırmandırma yolunu seçti. Bence bu, Ukrayna liderliğinin barış için çabaladığını ümit eden herkese verilecek en iyi yanıttı" ifadelerini kullandı.
Ukrayna ordusu, 6 Ağustos saat 5.30’da Kursk Bölgesi’ndeki toprakları ele geçirmek amacıyla saldırıya geçmişti. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Ukrayna ordu birliklerinin ilerleyişinin durdurulduğunu açıklamıştı.
Kursk'un yanı sıra Belgorod ve Bryansk bölgelerinde, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla terörle mücadele operasyonu uygulanıyor.
Ukrayna krizi
Kursk Bölgesi'nde Ukrayna ordusunun sınırı geçme girişimi engellendi
Yorum yaz