TÜRKİYE

Rize'de 70 yıldır sergilenen Sakal-ı Şerif çalındı

Rize'nin Akpınar köyünde 70 yıldır sergilenen Sakal-ı Şerif çalındı. 14 Eylül 2024 Cumartesi gecesi camiye Mevlid Kandili için Sakal-ı Şerif'i getirmek istediklerinde yerinde olmadığını gören yöneticiler çalındığını anlayınca jandarmaya ihbarda bulundu. İncelemeler yapan ekipler hırsızlık hakkında soruşturma başlattı.
Sitede oku
Rize Akpınar köyünde 70 yıldır muhafaza edilen Hazreti Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif çalındı.
Rize'de merkeze bağlı Akpınar Köyü'nde imam ve cemaat 14 Eylül Kandil gecesi Sakal-ı Şerifi camiye getirmek için saklandığı dolaptaki kutuyu açtıklarında kutsal emanetin çalındığını fark etti. Yöneticiler jandarmaya ihbarda bulunduklarını açıkladı. Camide inceleme yapan jandarma tarafından yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

'Köyümüzün en güzel emanetiydi'

Mevlid Kandili'nde Sakal-ı Şerifi'n çalınması konusunda yardım isteyen köy sakinleri yardım istediklerini belirterek şunları söyledi:
Sakal-ı Şerif çalındı. Ne zaman çalındığı belli değil. Biz Mevlid'i Şerif Kandili'nde öğrendik. Bu köyümüzün en güzel emanetiydi. Akpınar Köyü olarak rezil olduk diyebilirim. Manevi değeri vardı. Köyün bereketiydi. Biran önce bulunmasını istiyoruz
TÜRKİYE
CHP lideri Özgür Özel: Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz
Yorum yaz