DÜNYA

Kremlin’den orduda asker sayısının yükseltilmesine ilişkin açıklama: Mevcut tehditlerden kaynaklanıyor

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus ordusunda asker sayısının yükseltilmesinin mevcut tehditlerin sayısından kaynaklandığını belirterek, Rusya’nın batı sınırlarında düşmanca, doğu sınırlarında ise istikrarsız bir ortam olduğuna dikkat çekti.
Sitede oku
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugünkü basın açıklamasında Rus ordusunda asker sayısının 1.5 milyon kişiye yükseltilmesi ile ilgili gerekçeleri açıkladı. Artışın Rusya’ya yönelik tehditlerin çokluğundan kaynaklandığını söyleyen Peskov, Rusya’nın batı sınırlarında düşmanca, doğu sınırlarında ise istikrarsız bir ortam olduğuna dikkat çekti.
Peskov, “Bunun nedeni, sınırlarımızın etrafında ülkemize yönelik tehditlerin çokluğudur. Batı sınırlarımızdaki son derece düşmanca ortam ve doğu sınırlarımızdaki istikrarsızlık nedeniyle uygun önlemlerin alınması gerekmekte” diye konuştu.
Meta şirketinin uygulamalarında Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ve Russia Today (RT) televizyonuna ait hesapları engellemesini de yorumlayan Peskov, Kremlin’in bu adıma karşı son derece olumsuz tavırına vurgu yaptı.

Tavrımız son derece olumsuz, bu Meta’nın açıkça itibarsızlaştırılmasıdır, yani Meta bu eylemleriyle kendisini itibarsızlaştırmakta ve elbette Rus medyasına yönelik bu tür seçici eylemler kabul edilemez. Dolayısıyla buna karşı son derece olumsuz bir tavrımız söz konusu ve bu da elbette Meta ile ilişkilerimizi normalleştirme ihtimallerini zorlaştırıyor.

DÜNYA
Peskov: Rusya topraklarına ATACMS füzeleriyle saldırı izni çoktan verilmiş olabilir
Yorum yaz