DÜNYA

Peskov: ABD, Türkiye'ye aleni baskı uyguluyor ve doğacak ekonomik sonuçlarla göz korkutuyor

ABD'nin Türkiye'ye izlediği politikalar nedeniyle baskısını sürdürdüğüne dikkat çeken Peskov, Ankara'nın ulusal çıkarlarını esas almaya devam ettiğinin altını çizdi.
Sitede oku
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin aleni baskı uyguladığını ve Türk ekonomisi için doğacak sonuçlarla göz korkutmaktan çekinmediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kırım'la ilgili Ukrayna lehine yaptığı açıklamalar, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a hatırlatılarak, bu sözlerin Türkiye'nin ulusal ekonomi üzerindeki yaptırım baskısını azaltmak için ABD'nin 'suyuna gitme' isteğiyle bağlantılı olup olmadığı soruldu.

ABD'nin Türkiye'ye tamamen aleni bir baskı uyguladığını ve Türk ekonomisi için doğacak sonuçlarla Ankara'yı korkutmaktan çekinmediğini belirten Peskov, "Ancak bizce Türkiye Cumhuriyeti, sadece ulusal çıkarlarını esas almaya devam ediyor ve bu bağlamda da bizimle (Rusya'yla) ticari, ekonomik ve diğer alanlardaki işbirliğini geliştiriyor" yanıtını verdi.

Kırım'ın statüsünün Rusya ve Türkiye arasında ihtilaflı konulardan biri olmaya devam ettiğini belirten Peskov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk dostlarımıza ve meslektaşlarımıza bu konudaki bakış açımızı anlatmaya yönelik girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bunun zamanla Ankara'nın bizi daha iyi anlamasına ve argümanlarımızı kabul etmesine izin vereceğini umuyoruz."

Kremlin Sözcüsü, Rusya'nın Türkiye'yle ortaklık ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğinin de altını çizdi.

'Putin'in açıklamaları gerekli adreslere ulaştı'

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO ülkelerinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Batı tarafından sağlanan uzun menzilli silahları Rus topraklarını vurmak için kullanmasıyla ilgili tartışmalara dair açıklamasını da değerlendirdi.

Putin'in Rusya topraklarının derinliklerine yönelik olası saldırıların sonuçları hakkındaki sözlerinin gerekli adreslere ulaştığından şüpheleri olmadığını söyleyen Peskov, "Bu açıklama, son derece net, sarih ve hiçbir muğlak yoruma meydan vermiyor" diye konuştu.

Putin, NATO ülkelerinin sadece Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Batı tarafından sağlanan uzun menzilli silahları kullanması olasılığını değil, aynı zamanda Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan katılımı da tartıştıklarını söylemişti.
DÜNYA
Rusya-Kuzey Kore stratejik diyaloğu sürüyor: Şoygu, Pyongyang'da Kim'le görüştü
Yorum yaz