SPOR

Ancelotti'den Arda Güler açıklaması: 'Daha fazla sorumluluk alacak'

Real Madrik teknik direktörü Ancelotti, Arda Güler'in Sociedad maçında ilk 11 oynayıp oynamayacağı konusunda ve takımın genel durumu hakkında konuştu.
Sitede oku
Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, sınırlı seçeneklerine rağmen Real Sociedad maçı öncesinde kadrosuyla ilgili en büyük şüphesinin orta sahada olduğunu açıkladı.
Takımda birçok sakatlıkla boğuşan isim bulunurken potansiyel olarak Ancelotti'nin orta sahada sadece Arda Güler, Brahim Diaz, Luka Modric ve Fede Valverde gibi isimleri bulunuyor.
Ancelotti basın toplantısında, Güler ve Brahim Diaz arasında yapacağı tercih hakkında, "İyi bir soru. Bu benim sahip olduğum şüphe," diye konuştu. Ya üç orta saha ile oynamayı ya da sistemi değiştireceğini söyleyen tecrübeli teknik direktör, Güler'in oynamak için ne yapması gerektiği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Savunma ve hücum yapmalı... Bu o kadar da karmaşık değil. İyi bir şekilde konumlanmaları ve hatlar arasında hareket etmeleri, top istemeleri ve forvetlere pas opsiyonu sunmaları gerekiyor. Savunmada ise içerideki boşlukları kapatmaları gerekiyor. 4-3-3 sistemindeki bir orta sahanın işi, bir kanat oyuncusuna göre çok daha yoğun.

Ancelotti ayrıca Güler’in daha fazla sorumluluk alacağını belirtse de, "Onu tartışmasız ilk 11 oyuncusu yapmak daha zor. Bu kadroda tartışmasız bir oyuncu kimseyi görmüyorum" dedi.
SPOR
Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün istifa etti
Yorum yaz