TÜRKİYE

Antalya, İzmir ve Muğla'da ormanlık alanlarda çıkan yangınlara müdahaleler sürüyor

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, Muğla'nın Menteşe ilçesinde ve İzmir'in Menemen ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgedeki ekipler havadan ve karadan yangınlara müdahale ediliyor.
Sitede oku

Muğla Menteşe'de yangın

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Denizova Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.
Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevlere 9 helikopter, 6 uçak, çok sayıda arazöz, itfaiye ve orman işçisi ile müdahale edildiği bildirildi.
Ekiplere vatandaşlar da traktörlerinin arkasına taktıkları su tankerleriyle destek verdiği ve yangın bölgesine yakın mahallelerde bulunan camilerden yapılan duyurularla 'vatandaşların su tankerlerini doldurarak yangın bölgesine gitmeleri ve ekiplere destek vermesi istendiği' duyuruldu.
Ekipler, alevlerin kontrol altına alınması ve yerleşim yerlerine sıçramaması için çalışmalarını sürdürüyor. Alevlerin ulaştığı Yerkesik-Akbük karayolu ulaşıma kapatıldığı duyuruldu.

İzmir Menemen ilçesinde yangın

İzmir'in Menemen ilçesinin Yahşelli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale başlatıldı.
İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve yer ekibi sevk edildi. Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Antalya Kumluca'da yangın

Antalya'nın Kumluca ilçesi Kuzca Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınına müdahaleler devam ediyor.
Dumanları görenlerin ihbarı üzerine bölgeye 4 uçak, 2 helikopter, çok sayıda arazöz ve orman işçisi yönlendirildi. Yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı bildirildi.
TÜRKİYE
Muğla’da 5 günde 50 yıldırım yangını kayıtlara geçti
Yorum yaz