Ukrayna krizi

Batı basını: Ukrayna ordusu, İHA'larda Nazi teknolojisi kullanmaya başladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, sıcaklığı 2 bin 200 santigrat dereceye kadar ulaşan, alüminyum tozu ve demir oksitten oluşan erimiş metalden ateş yığınları fırlatan İHA’lar kullanmaya başladığı belirtildi.
Sitede oku
CNN televizyonunun haberine göre, Ukrayna ordusu, 19. yüzyılın sonunda geliştirilen ve Almanlar tarafından Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında yoğun olarak kullanılan termit mühimmat (erimiş metal) taşıyan İHA’lar kullanmaya başladı.
Haberde, “Termit, 1890'larda bir Alman kimyager tarafından keşfedildi ve başlangıçta demiryolu raylarının kaynaklanmasında kullanıldı. Ancak, Birinci Dünya Savaşı sırasında Almanların bu karışımı İngiltere'ye zeplinlerle bomba olarak atmasıyla askeri potansiyeli ortaya çıktı” ifadelerine yer verildi.
Habere göre, daha sonra Nazi Almanyası ve müttefikleri İkinci Dünya Savaşı sırasında da termit hava bombalarını kullandı.
Ukrayna ordusu, BM Silahsızlanma Ofisi'nin büyük yıkıma yol açabileceği ve çevreye zarar verebileceği yönündeki uyarılarına rağmen yangın çıkarıcı silahlar kullanmaya devam ediyor.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ayrıca, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün termit karışım içeren yangın çıkarıcı silah kullanmanın ‘korkunç sonuçlarına' işaret eden tutumunu da görmezden geliyor.
Ukrayna krizi
Rus ordusu, Harkov'da çok sayıda yabancı paralı askerin bulunduğu noktayı vurdu
Yorum yaz