POLİTİKA

Tüzük Kurultayı'nda konuşan Özel: Anayasa 'her doğan' için yapılır, 'Erdoğan' için değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüzük Kurultayı’na Ankara’daki ATO Congresium’da bugün başladı. Kurultay’a CHP Genel Başkanı Özel, eski genel başkanlar, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ın yanı sıra partililerin katıldığı görüldü.
Sitede oku
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tüzük Kurultayı'ndaki konuşmasında İBB Başkanı İmamoğlu hakkında yürütülen dava konusunda değerlendirmede bulundu:

“Ekrem İmamoğlu'nun uzun süredir bekletilen, karara bağlanmayan dosyası üzerinden maksatlı, çirkin bilgi sızdırmalarıyla Türkiye'deki siyaseti dizayn etme çalışmalarıdır. Partinin genel başkanı sıfatıyla hep bir ağızdan ifade ediyorum ki, Sayın İmamoğlu'mun tutumu, partimizin tutumudur. CHP, Ekrem İmamoğlu'nun yanındadır. İstanbul'un sevgilisi, partimizin gözdesini, kimsenin kem gözlerine emanet etmeyiz, kimsenin insafına bırakmayız. Herkes haddini bilecek."

Özel, son dönem gündemde olan 'yeni anayasa' konusunda "Anayasalar toplumsal mutabakat besinleri. Anayasalar 'her doğan' için yapılır, 'Erdoğan' için anayasa yapılmaz" ifadelerini kullandı.

'Dönem sınırı iki dönem öncesine çekildi'

Özgür Özel'in konuşmasında milletvekili dönemlerine değinerek "Dönem sınırı iki dönem öncesine çekildi. Genel Başkanlar için muhalefet maddesini reddettim. Genel başkan dahil herkes ön seçime girecek" dedi.
Partinin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, Altan Öymen, Hikmet Çetin katılırken Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadı. Genel Başkan Özgür Özel, 2 Eylül’de Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmiş ve tüzüğün taslak metnine dair görüşlerine başvurmuştu.
CHP Tüzük Kurultayı başladı
Divan Başkanlığı'na Gülhan Zeybek seçildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, salona eski genel başkanları ile birlikte girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özgür Özel açılış konuşması için kürsüye çıktı.
Ukrayna krizi
Lavrov, Kuleba ile yaptığı tek görüşmeye ilişkin izlenimlerini anlattı: ‘Yapıcı değildi’
Yorum yaz