POLİTİKA

Selvi: İngilizler, Osmanlı'yı parçaladı ama Atatürk İngilizlerle de Fransızlarla da dostluk kurdu

Selvi, 'Erdoğan, Sisi ile neden yakınlaştı?' diye sordu ve Atatürk'ün uyguladığı dış politika adımlarından örnek verdi. Selvi "İngilizler, Osmanlı'yı parçaladı ama Atatürk İngilizlerle de Fransızlarla da dostluk kurdu" dedi.
Sitede oku
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın sisi ile görüşmesi sonrası eleştirilmesine tepki gösterdi. Bugün kaleme aldığı yazısında "Barışmayı bilmeyenler savaşmamalı” lafını hatırlatan Selvi, Atatürk'ün dış politikasına dair notlar paylaştı:

"Birinci Dünya Savaşı’nda İngilizler, Osmanlı İmparatorluğu’nu parçaladı. Ülkemizi işgal ettiler. Ama Atatürk hem İngilizlerle hem Fransızlarla dostluklar kurdu. İngiltere Kralı George için yas ilan ettik. Yunanlılarla savaştık ama Atatürk, Venizelos’la dostluk kurdu. Yunanistan Başbakanı Metaksas öldüğünde Türkiye’de yas ilan edildi."

Erdoğan'ın 'lider özelliklerine' dikkat çeken Selvi, şunları da ekledi:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en önemli özelliği ise mücadele edileceği zaman mücadele etmeyi biliyor, barışacağı zaman barışmakta tereddüt etmiyor. Doğru yerde, doğru zamanda doğru tavır ortaya koyuyor. Bu da onun lider özelliklerinden biri. Erdoğan, ilişkilerimizin sorunlu olduğu ülkelerle normalleşme konsepti geliştirdi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’la ilişkilerde olumlu sonuçlar aldık. Sırada Suriye var. Buna kimse yanlış diyebilir mi?"
POLİTİKA
Ahmet Hakan: Mısır’la iyi ilişkiler kurulmasından rahatsızlık mı duyuyorsunuz?
Yorum yaz