DÜNYA

Münih'te polisin vurarak öldürdüğü kişinin, 18 yaşındaki bir Avusturyalı olduğu açıklandı

Almanya'nın Münih kentindeki İsrail Konsolosluğu'nun yakınında silahlı bir kişi, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş ve polis bölgede uzun süre geniş güvenlik önlemleri almıştı. Saldırganın 18 yaşındaki bir Avusturyalı olduğu açıklandı.
Sitede oku
Polis, Münih'teki İsrail Konsolosluğu'nun yakınında elinde bir süngüsü takılı eski bir karabina tüfek taşıyan kişinin, 18 yaşındaki bir Avusturyalı olduğunu duyurdu. Vurularak etkisiz hale getirilen şüphelinin durumu hakkında bilgi verilmezken yerel basın, öldüğünü duyurdu.
İsrail konsolosluğu, 1972 Münih Olimpiyatları saldırısının 52. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen bir anma töreni için kapatılmıştı.

Ne olmuştu?

Münih polisi bugün "Polis, elinde silah taşıyan bir kişiyi tespit etti. Acil hizmet ekipleri silahlarını kullandı ve kişi vurularak yaralandı" açıklamasıyla olayı duyurmuştu. Şüphelinin Karolinen Meydanı civarında 'Nazi belgeleme merkezi' ve İsrail Konsolosluğu'na yakın bir yerde vurulduğunu ifade eden Münih polisi, bölgede geniş güvenlik önlemleri almış bazı metro, tramvay ve otobüs hatlarındaki seferler kısıtlanmıştı.
EKONOMİ
Mevduat faizinde yeni oranlar belli oldu: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar?
Yorum yaz