İsrail- Filistin çatışması

İsrailliler esir takası anlaşmasının imzalanması için Savunma Bakanlığı yakınında gösteri düzenledi

İsrail'in, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasını imzalamasını talep eden kişiler, Savunma Bakanlığı yakınında toplanarak hükümetin Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması konusundaki isteksizliğine tepki gösterdiler.
Sitede oku
İsrail'de hükümetin Hamas ile esir takası ve ateşkesi imzalamasını talep eden binlerce kişi, Savunma Bakanlığı'nın yakınında gösteri düzenledi.
Göstericiler, İsrail’in Yediot Ahronoth gazetesinin haberine göre, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nde cansız bedenine ulaşılan 6 İsrailli esirin fotoğraflarını taşıyarak esir takası anlaşmasının imzalanması için, "Hemen anlaşın, canlı olarak iade edilebilirlerdi. Onları bırakanlar geri getirmekle de yükümlüdür" sloganları attı.

İlk gösteri değil

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerden 6'sının cesedine ulaşıldığının açıklanması üzerine, ateşkes ve esir takası anlaşmasını sabote etmekle eleştirilen Netanyahu ve hükümetine karşı protestolar başlamıştı.

İsrailli esirlerin aileleri açıklamada bulunmuştu

İsrail’de Esir ve Kayıp Aileler Forumu üyeleri, Netanyahu'dan esirlerin hayatından vazgeçtiğini açıklamasını istemişti. Esir ve Kayıp Aileler Forumu üyeler yaptıkları açıklamada, "Başbakandan, bir koridor karşılığında esirlerin hayatından vazgeçmeye karar verdiğini açıklayacağı bir basın toplantısı talep ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
İsrail- Filistin çatışması
BMGK toplandı: 'İki devletli çözümden giderek uzaklaşılıyor'
Yorum yaz