DÜNYA

İngiltere Kralı Charles'in cenaze töreni iddialarına Kraliçe yanıt verdi

İngiltere Kralı Charles'ın cenaze hazırlıkları için 'Menai Köprüsü Operasyonu' başlatıldığı iddia edilmişti. Yeni bir kanser merkezinin açılışını yapan Kraliçe Camilla, Kral III. Charles'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Kralın sağlık durumunu soran sağlık çalışanına Kraliçe ise iyi olduğu yanıtını verdi.
Sitede oku
Tahta çıktıktan sonra kansere yakalanan İngiltere Kralı Charles hakkında cenaze töreni düzenlendiği iddialarına Kraliçe yanıt verdi.
Mirror gazetesine göre Kral Charles'ın kansere yakalanması ve durumunun kötüye gittiği iddiası nedeniyle yetkililer tarafından cenaze töreni hazırlıkları planlandı. Saraya yakın kaynaklar "Saray Charles'ın iyileşmekte olduğu izlenimini veriyor, ancak hala çok hasta. Yine de o bir kral ve saray yetkilileri ölümünün kuvvetli bir olasılık olduğunu bilecek kadar pratikler” dedi. Ayrıca yetkililerin cenaze programı olarak 'Menai Köprüsü Operasyonu' başlattığı iddia edildi.

'Kral çok iyi durumda'

İngiltere'nin Bath kentine giderek yeni bir kanser merkezinin açılışına katılan İngiltere Kraliçesi Camilla konu ilgili ilk kez konuştu. Hastanenin sağlık merkezi çalışanı Suzy Moon, kralın "iyi olup olmadığını" sordu. Kraliçe ise "Evet, çok iyi durumda" diye yanıt verdi

Cenaze hazırlıklarına krallık "kod" adı veriyor

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin cenazelerine kod adı veriliyor. 8 Eylül 2022 yılında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'in cenaze kodu Londra Köprüsü Operasyonu'ydu. Operasyon, ölümünün duyurulmasını, resmi yas dönemini ve devlet cenazesinin ayrıntılarını içeriyordu.

Kral Charles'in hastalığı ne?

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral Charles'ın kansere yakalandığı açıklanmıştı.
DÜNYA
ABD'ye kötü haber: İşten çıkarmalar ağustos ayında yüzde 193 arttı
Yorum yaz