POLİTİKA

Ahmet Hakan: Mısır’la iyi ilişkiler kurulmasından rahatsızlık mı duyuyorsunuz?

Erdoğan dün Ankara'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü. Türkiye Mısır ilişkileri üzerine olumsuz değerlendirmeler yapanları eleştiren Ahmet Hakan "Mısır’la iyi ilişkiler kurulmasından rahatsızlık mı duyuyorsunuz?" diye sordu.
Sitede oku
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye'nin Mısır ile ilişkilerinin olumlu yönde dönüşmesinden rahatsız olanlara seslendi ve bugünkü yazısında şunları söyledi:

"Sisi’ye darbeci diyordunuz. Barıştınız.- Esad’a demediğinizi bırakmamıştınız. Şimdi barışıyorsunuz.- Suudi Arabistan’la gerilmiştiniz. Tornistan ettiniz. Sürekli böyle cümlelerle ortalığı birbirine katanlara şunu demek isterim: Eğer derdiniz laf sokmak, polemik yapmak, ele geçen malzemeden yararlanmaksa... Tamam, böyle devam edin. Yok eğer derdiniz memleketse... Mısır’la iyi ilişkiler kurulmasından...- Esad’la yeni bir diyalog zemini bulunmasından...- Suudi Arabistan’la aradaki gerginliğin sona ermesinden...Bir rahatsızlık mı duyuyorsunuz? İstemiyor musunuz bu gelişmeleri? Eğer rahatsızsanız, eğer istemiyorsanız. O halde neden sürekli...“Mısır çok önemli / Esad’la diyalog kurulmalı / Suudi Arabistan’ı bile kaybettik” falan diye inleyip durdunuz?"

POLİTİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ve Mısır, Filistin meselesinde ortak bir duruşa sahiptir
Yorum yaz