DÜNYA

ABD'den Rossiya Segodnya medya grubuna yaptırım

ABD, Rossiya Segodnya medya grubu, RT, Sputnik ve Ruptly'ye yaptırımda bulundu.
Sitede oku
ABD Hazine Bakanlığı, ABD'nin Rossiya Segodnya medya grubu ve bu grubun bünyesinde faaliyet yürüten RIA Novosti, Russia Today (RT), Sputnik ve Ruptly'ye yaptırım uyguladığını duyurdu.
ABD Hazinesi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugünkü yaptırımlar, Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kolluk tedbirlerinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı'nın Rossiya Segodnya medya grubu ve 5 yan kuruluşu RIA Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly ve Sputnik hakkında belirlediği yaptırımlara ek olarak uygulanıyor” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Amerikalı yetkililerin Rossiya Segodnya medya grubunu yabancı misyonlar listesine dahil ettiği ve yaklaşan ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiklerini kanıtlayan bilgiler için 10 milyon dolara kadar para ödülü verecekleri belirtildi.
Ayrıca Washington'un bu medya kuruluşlarının çalışanlarına yönelik vize kısıtlamaları getirmek için adımlar atacağı kaydedildi.
Yeni kısıtlamaların aynı zamanda Rossiya Segodnya Medya Grubu'nun Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ve RT'nin bazı üst düzey yöneticilerini de kapsadığı belirtildi.
Belgede, Simonyan ‘Rus hükümetinin kötü niyetli etki yaratma çabalarında merkezi bir figür’ olarak tanımlanıyor.
Listede ayrıca Yelizaveta Brodskaya, Anton Anisimov, Andrey Kiyaşko, Konstantin Kalaşnikov, Yelena Afanasyeva, Aleksey Geraşenko, Anastasiya Yermoşkina, Aleksandr Nejentsev ve Vladimir Tabak da yer alıyor.
DÜNYA
Lavrov’dan ABD’ye Rusya’nın kırmızı çizgilerini ciddiye alma çağrısı
Yorum yaz