TÜRKİYE

MİT’in istihbarat diplomasisiyle Binali Camgöz’ü Türkiye’ye getirdi

İzmir merkezli ‘Camgöz Grubu’ olarak bilinen organize suç örgütünün lideri ‘Deniz’ kod adlı Binali Camgöz, dün Karadağ’dan Türkiye’ye getirildi.
Sitede oku
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yürüttüğü istihbarat temasları sonrasında Türkiye’ye getirildiği açıklanan Camgöz, 2018 yılında yurt dışına kaçmış ve ‘Mehmet Ali Bayhan’ adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleri ile Temmuz 2022’de Karadağ’da yakalanmıştı. Binali Camgöz’ün dün akşam Türkiye’ye getirilme sürecinde yaklaşık 40 polisin görev aldığı kaydedildi.

Binali Camgöz kimdir?

41 yaşındaki Camgöz’ün 40’a yakın suç kaydı var ve yaklaşık 25 suçtan aranıyor. Belden aşağısı tutmayan Camgöz, suç kariyerine Serkan Kurtuluş suç örgütünde başlamış. Kurtuluş ise halihazırda Arjantin’de cezaevinde yatıyor.
Camgöz’ün Kurtuluş ile ayrılık yaşadığı ve daha sonra kendi örgütünü kurduğu bilinmektedir. Camgöz’ün cinayete teşebbüs, yaralama ve yağmalama suçlarından azmettirici olarak kesinleşmiş cezaları bulunuyor. Temmuz 2022’de Mehmet Ali Bayhan adına düzenlenmiş sahte kimlik belgeleriyle Karadağ’da yakalandı.
TÜRKİYE
IŞİD'e yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı
Yorum yaz