DÜNYA

Çelik: İsrail ordusunun TRT Arabi kameramanının da bulunduğu gazetecilerin çadırını hedef alan saldırısını lanetliyoruz

AK Parti Sözcüsü Çelik "İsrail ordusunun içerisinde TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin’in bulunduğu gazetecilerin çadırını da hedef alan saldırısını lanetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. İsrail'in saldırısıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi.
Sitede oku
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İsrail'in Han Yunus'ta gazetecilerin çadırını hedef alan saldırısını lanetlediklerini bildirdi. Saldırıda yaralanan TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin için geçmiş olsun dileklerini ileten Çelik, basın mensuplarına da selamlarını iletti.
AK Parti Sözcüsü şu açıklamada bulundu:
"Her saldırı Netanyahu hakkındaki “iddianamenin”parçası olacak. İsrail ordusunun Han Yunus’ta içerisinde TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin’in bulunduğu gazetecilerin çadırını da hedef alan saldırısını lanetliyoruz. Filistin’deki gelişmeleri dünya kamuoyuna aktaran ve İsrail soykırımını belgeleyen tüm basın mensuplarını selamlıyoruz. Bu vesile ile TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan kameraman kardeşimize acil şifalar diliyoruz."

Dışişleri Bakanlığı'ndan geçmiş olsun mesajı

Dışişleri Bakanlığı'ndan da İsrail'in saldırısına yönelik bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gazze’de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail’in gerçekleri örtme çabalarıdır. İsrail’in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
DÜNYA
İran Dışişleri Bakanlığı: 'Hamas'ın onayladığı her türlü anlaşmayı destekliyoruz'
Yorum yaz