TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendini devletten kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada "Hukuka, kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız" açıklamasın da bulundu.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'ne katılarak burada bir konuşma gerçekleştirdi.
'Türkiye bugün tüm dünyada, cesur ve vicdanlı bir duruş sergileyebiliyorsa bunun en önemli sebebinin, son 22 yılda güvenlik alanında yakaladığı başarılar' olduğunu söyleyen Erdoğan, 40 yıldır milletin başına bela edilen bölücü terör örgütüne karşı mücadelede tarihi kazanımlar elde edildiğini belirtti.
Konuşmasında terörle mücadeleye yer veren Erdoğan "Kırmızı kategorideki bir caniden de döktüğü bütün kanların hesabını sorduk" diyerek "Terörü, ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkartana kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hukuka, kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız" dedi.
Erdoğan, "Mafyaymış, çeteymiş, insan kaçakçısıymış, teröristmiş, şehir eşkıyasıymış, bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz" dedi.

'Sizden isteğim, vatandaşı hiçbir zaman 'Devlet nerede?' diye feryat ettirmemeniz'

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
"Cezasızlık algısının, 'yapanın yanına kar kalıyor' algısının toplumda yerleşmesine hiçbir surette müsaade edemeyiz. Sizden isteğim, vatandaşı hiçbir zaman 'Devlet nerede?' diye feryat ettirmemenizdir. Zor anında, dar anında, tehdit altında olduğu anda hızla vatandaşın yanında olacak, elinden tutacak, devletinin gücünü hissettireceksiniz. Mezuniyet sevinci yaşayan tüm kardeşlerime şunu hatırlatmak isterim, devletin sahibi aziz milletimizin ta kendisidir."

'Türkiye Cumhuriyeti 85 milyonun tamamının ortak yurdudur'

"Türkiye Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdudur. Bu millet bizim, bu ülke hepimizin" diyen Erdoğan, mezun olan öğrencilere şöyle seslendi:
"İnsanımızın derdiyle dertlenecek, görev yaptığınız her yerde vatandaşla hemhal olacaksınız. Milletimiz huzur ve güven içinde olursa devletimiz de güçlü olur. Unutmayınız, bu mücadelede sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bugünden itibaren vatan topraklarının her karışında, sarp dağlarda, puslu havalarda, fırtınalı denizlerde görev yapacaksınız. Kardeşliğimize, istiklalimize pusu kuran hain emellere sıradağlar gibi karşı duracaksınız. Sizlerden zalime Yavuz, mazluma Yunus olmanızı bekliyorum."
POLİTİKA
Bakan Fidan, 'tarihi gelişme' diyerek duyurdu: 'Türkiye ve Irak, güvenlik mutabakat zaptı imzaladı'
Yorum yaz