Ukrayna krizi

Rus güçlerine teslim olan Zelenskiy'in eski komşusu, Ukrayna Devlet Başkanı'na seslendi

Rusya Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki 'Nevskiy' gönüllü birliğine teslim olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in eski komşusu Yuriy Danilenko, Zelenskiy'e esir düşen ve görevi başındaki Ukraynalı askerlere aynı düzeyde muamele etme çağrısı yaptı.
Sitede oku
'Nevskiy' gönüllü birliğinin askerleri tarafından çekilen videoda Danilenko, Zelenskiy'le Krivoy Rog'da aynı binada büyüdüklerini anlattı.

Danilenko, "Vladimir Zelenskiy'le aynı avluda büyüdüm ve yaşadım. Vladimir Zelenskiy'e çok selam gönderiyorum. Vladimir Zelenskiy, Vova, insanların tavrına bakın, bir de bizim tavrımıza bakın. Bizi ölüme sürüklüyorsunuz" dedi.

'Nevskiy' gönüllü birliğinin bir üyesi, Danilenko'nun yaralandığını ancak o haldeyken ağır yaralı bir Rus askerini hayatta tutmak için onu 1.5 kilometreden fazla taşıdığını anlattı.

Silah arkadaşlarının ise teslim olacağını anladıkları için kendisine ateş açtığını belirten Danilenko, silah bıraktıktan sonra Rus askerlerinin kendisine tıbbi destek sağladığını ve yiyecek temin ettiğini sözlerine ekledi.
Ukrayna krizi
Kursk’a sızan Ukrayna birliklerinin cephedeki ilerleyişi durduruldu
Yorum yaz