DÜNYA

Rusya’da bu yıl 110 terör eylemi engellendi

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 110 terör eyleminin engellendiğini, bin 50’den fazla kişinin gözaltına alındığını ve 45 terör hücresinin faaliyetine son verildiğini belirtti.
Sitede oku
Rusya’nın başkenti Moskova’da bugün Ulusal Terörle Mücadele Komitesi Başkanı ve Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov’un liderliğinde düzenlenen toplantıda, Rusya Federasyonu'nu oluşturan birimlerin terör saldırılarını püskürtmeye hazır olma durumlarını iyileştirme ve Donbass’taki özel askeri harekat bağlamında terör tehditlerini önleme konuları ele alındı.
Toplantıda yapılan açıklamada, “Yılbaşından bu yana, düşman tarafından devşirilen vatandaşların karıştığı 110 terör eylemi önlen” ifadesine yer verildi.
Aynı dönemde, terör eylemlerinin organizasyonu ve uygulanması, terörün meşrulaştırılması, propagandası, finansmanı ve teröristlere yardım ve yataklık suçlarından bin 50’den fazla kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Halihazırda uluslararası terör örgütlerinden gelen tehditlerin devam ettiği vurgulanan açıklamada, bu örgütlerin temsilcilerinin Rusya için alışılmadık olan radikal İslam akımlarının fikirlerini ilerletmeye çalıştığı ve terör eylemleri ile silahlı saldırıları hayata geçirmek için özellikle Kuzey Kafkasya sakinleri ve Orta Asya'dan gelen göçmenler arasında arayışı sürdürdükleri anlatıldı.
Açıklamada, “Kolluk kuvvetlerinin koordineli çalışmaları sonucu bu yıl uluslararası terör örgütlerinin 45 hücresi tespit edilerek faaliyetleri bastırıldı” diye kaydedildi.
Ukrayna sınırındaki üç bölgede sivilleri koruma tedbirleri artırıldı
Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde sivil nüfusu korumaya yönelik tedbirlerin artırıldığı bildirilen toplantıda, Bortnikov’un emriyle söz konusu bölgelerde vatandaşların güvenliğini sağlamak için terörle mücadele operasyonlarının uygulandığı kaydedildi.
Komite Başkanı ve FSB Direktörü Bortnikov, toplantının açılış konuşmasında, Kiev rejiminin kolektif Batı’nın desteğiyle Kursk Bölgesi’nde terör saldırısı gerçekleştirdiğini anımsatarak bu saldırının sivilleri ve sivil tesisleri hedef aldığını kaydetti.
Toplantıda, “mevcut koşullarda, ortaya çıkan terör tehditlerine karşı koymak için mevcut tüm fırsatların kullanılması ve yerel özellikler ve mevcut durum dikkate alınarak belediye düzeyinde çalışmaların yoğunlaştırılması” gerektiği vurgulandı.
Batı istihbaratı, Rusya’da sosyal gerilim ocakları oluşturmaya çalışıyor
Komitenin açıklamasında, “Batı istihbarat camiasının da katılımıyla başlatılan benzeri görülmemiş bir Rusya karşıtı bilgilendirme kampanyası aracılığıyla Rusya toplumunda sosyal gerilim ve çatışma ocakları yaratılmaya çalışılıyor. Yabancı istihbarat servislerinin, başta gençler olmak üzere Rusya vatandaşlarını terör faaliyetlerine dahil etme faaliyetleri artıyor” ifadesi kullanıldı.
Ukrayna krizi
Kursk Bölgesi’ndeki Ukraynalı asker ve teçhizata yönelik hava ve topçu bombardımanları düzenlendi
Yorum yaz