TÜRKİYE

Sokak röportajına tutuklama: 'Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in RTÜK'ün sokak röportajlarını takibe aldığını açıklamasının ardından İzmir'de sosyal medyada yayınlanan bir sokak röportajıyla tutuklama kararı geldi. Sokak röportajında konuşan bir kadın 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' iddiasıyla tutuklandı.
Sitede oku
İzmir'de sosyal medyada yaptığı bir sokak röportajında 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' iddiasıyla gözaltına alınan bir kadın tutuklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sosyal medya sitesinde yayımlanan sokak röportajında 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçunu işlediği gerekçesiyle D.K. hakkında gözaltı kararı verdi.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen D.K, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

RTÜK duyurmuştu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni medya platformlarında 'sokak röportajları' veya 'vatandaşın görüşü' gibi adlarla yapılan yayınlara ilişkin bir açıklama yapmıştı. Şahin söz konusu yayınların takibe alındığını şu ifadelerle açıklamıştı:

"Bu tür yayıncılık faaliyetleri ve paylaşımlar, görsel yayıncılık alanında faaliyet gösteren Anayasal bir kurum olan RTÜK'ün takibindedir. RTÜK, kitleleri sosyolojik çatışmalara sevk eden bu tip yayın faaliyetleriyle alakalı görsel yayıncılık ilkeleri kapsamında gerekli çalışmaları yapmakta ve sürdürmektedir."

TÜRKİYE
RTÜK, sokak röportajlarının takibe alındığını açıkladı
Yorum yaz