DÜNYA

Rosoboroneksport, Army-2024 Forumu'nda ilk kez Lancet-E sisteminin sunumunu yaptı

Rus savunma ihracat şirketi Rosoboroneksport, Army-2024 Forumu kapsamında ilk kez Aeroskan A.Ş. tarafından geliştirilen ve üretilen Lancet-E sisteminin sunumunu yaptı.
Sitede oku
Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec bünyesinde faaliyet gösteren Rosoboroneksport A.Ş., Army-2024 Uluslararası Askeri Forumu kapsamında ilk kez Aeroskan A.Ş. tarafından geliştirilen ve üretilen Lancet-E insansız hava aracının (İHA) sunumunu yaptı.
Rosoboroneksport Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, “Sistem, çatışma alanında en yüksek verimliliği ve her türlü zırhlı araç ve tahkimattan su yüzey hedeflerine kadar çok çeşitli hedefleri vurma yeteneğini göstermiş bulunuyor. Bu sayede bugün Lancet-E, tahminlerimize göre en az bin adet olmak üzere büyük bir ihracat potansiyeline sahip” açıklamasında bulundu.
Lancet-E sistemi, gerçek çatışmalarda kendisini kanıtlamış ve iyi tanınmış Lancet gezici mühimmat taşıyıcısının ihracata yönelik muadilidir.
Rosoboroneksport, Lancet-E sistemine ek olarak yine Rostec bünyesinde faaliyet gösteren Kalaşnikov şirketinin geliştirdiği ve ürettiği Kub-E güdümlü mühimmatı başarıyla pazara sürüyor. Yabancı ortakların yoğun olarak talep ettiği sistemler arasında Orlan-10E, Orlan-30 ve Orion-E keşif ve keşif-saldırıya yönelik insansız hava araçları yer alıyor.
DÜNYA
Army-2024 Forumu: Rosoboronexport, küresel pazarda öne çıkan Rus silahlarını sergiliyor
Yorum yaz