Ukrayna krizi

Kremlin: Kiev’e F-16 teslimatı cephe hattındaki durumu etkilemeyecek

Kiev’e F-16 savaş uçağı teslimatının cephedeki durum üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olmayacağını kaydeden Kremlin Sözcüsü Peskov, bu uçakların da diğer Batı yapımı silahlar gibi yok edileceğini belirtti.
Sitede oku
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere açıklamasında, Hollanda’nın Ukrayna’ya 6 adet F-16 savaş uçağı teslim ettiği haberini değerlendirdi.
Peskov, savaş uçağının güç dengesini değiştireceği beklentisinin olup olmadığı sorusuna, henüz Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarının teslim edildiği yönünde resmi açıklamaların yapılmadığına dikkat çekerek şunu dedi:
Bu uçaklar ortaya çıkınca sayıları giderek azaltılacak, düşürülecek, yok edilecek, ancak elbette bu teslimatın cephedeki olayların dinamikleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olamayacak.
Sözcü, F-16 düşüren askerlere para ödülü ilan edilip edilmeyeceği sorusuna, “Bildiğim kadarıyla ödül ilan edildi bile” dedi.
Kiev rejiminin, F-16’ların ‘her derde deva’ olmadığını anlaması gerektiğini kaydeden Peskov, “Hiçbir mucize ilaç yok” diye ekledi.
Ukrayna krizi
İngiliz basını doğruladı: Hollanda Ukrayna’ya 6 adet F-16 teslim etti
Yorum yaz