TÜRKİYE

Gabar Dağı'nda petrol arama sondajı devrildi: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

Şırnak'ta Gabar Dağı'nda Şehit Aybüke Yalçın Petrol arama sahasında sondaj kulesinin devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Sitede oku
Alınan bilgilere göre, Gabar Dağı'nda TPAO'ya ait sondaj kulesi devrildi. Şehit Aybüke Yalçın petrol arama sahasında devrilen sondaj kulesinin altında ilk belirlemelere göre 1 işçi sondaj kulesi göçüğünün altında kalarak hayatını kaybetti. 2 kişi de yaralandı.
Göçük altında kalan işçileri kurtarmak için olay yerine AFAD, itfaiye ekipleri, sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri sevk edildi.
Şırnak Valisi Cevdet Atay ve TPAO Şırnak Bölge Müdürü Oğuz Şahin'in de olay yerine giderek çalışmaları denetlediği öğrenildi.

Şirketten açıklama geldi

TPAO, yaşanan kaza ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Açıklamada şu yazıldı:

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesi sonucu iş kazası meydana gelmiştir.

Kule enkazı altında kalan mühendisimiz Mehmet İrfan Güler hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan iki işçimiz hastanede tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Olayla ilgili olarak TPAO tarafından müfettiş atanmış ve detaylı inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralı işçilerimize ise acil şifalar dileriz.

TÜRKİYE
Hint keneviri yetiştirilen evin sahibinden ilginç savunma: 'Su döktüm büyüdüler, bu kadar'
Yorum yaz