DÜNYA

Rusya'da casusluk nedeniyle yargılanan ABD'li gazeteci Gerşkoviç'in cezası belli oldu

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından Yekaterinburg kentinde casusluk şüphesiyle gözaltına alınan The Wall Street Journal (WSJ) muhabiri Evan Gerşkoviç, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sitede oku
Sputnik muhabirinin Sverdlovsk Bölge Mahkemesi'nin duruşma salonundan aktardığına göre casusluk suçu işlediğine hükmedilen ABD'li gazeteci Gerşkoviç'e 16 yıl hapis cezası verildi.

WSJ muhabiri Evan Gerşkoviç, 30 Mart sabahı FSB tarafından Rus askeri-sanayi kompleksi işletmelerinden birinin faaliyetleriyle ilgili devlet sırrı kapsamına giren bilgiler topladığı şüphesiyle gözaltına alınmıştı.
Muhabirlerine yönelik suçlamaları dayanaksız olarak nitelendiren WSJ, gazetecinin serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.
Kremlin’den yapılan açıklamada, Gerşkoviç’in ‘suçüstü’ yakalandığı ve Moskova Lefortovo Mahkemesi’nin hakkında tutuklama kararı verdiğini belirtilmişti.

Biden: Gerşkoviç'in serbest bırakılması için çabalarımızı sürdüreceğiz

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Biden, "Evan Gerşkoviç'in serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ediyoruz ve bunu sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.
Gerşkoviç ve diğer ABD vatandaşlarının ülkelerine dönmelerini sağlamanın öncelikleri olduğunu söyleyen Biden, "(Biden'ın eşi) Jill ve ben, Evan ve ailesine dua ediyoruz" diye ekledi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Aspen Institute tarafından düzenlenen Güvenlik Forumu’nda yaptığı konuşmada, Gerşkoviç ve yine Rusya'da tutuklu bulunan eski deniz piyadesi Paul Whelan’ı “eve getirinceye kadar durmayacaklarını” söyledi.
DÜNYA
Kremlin'den tüm dünyayı etkileyen 'dijital çöküş' ile ilgili açıklama
Yorum yaz