GÖRÜŞ

İranlı uzman: Trump’a yönelik suikast Amerikan güvenlik servislerinin yetersizliğinin sonucudur

Eski ABD Başkanı Trump’a yönelik suikast girişimini yorumlayan İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı Abşenas, bu eylemin Amerikan güvenlik servislerinin yetersizliğinin bir sonucu olduğuna şüphe olmadığını vurguladı.
Sitede oku
İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı Emad Abşenas, Sputnik’e demecinde Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Amerikalı politikacıların onlarca yıldır ABD’de olup biten her şeyden Rusya, İran ve Çin’i suçladıklarına dikkat çeken Abşenas, “Ancak bu sefer bunu başarmaları pek mümkün görünmüyor. Eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişiminin Amerikan güvenlik servislerinin yetersizliğinin sonucu olduğuna dair şüphe yok” diye konuştu.
İranlı uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:

Amerikan toplumunda bir çatlağın olduğu açıkça ortada. Eğer Trump gerçekten öldürülmüş olsaydı, bu tam teşekküllü bir iç savaşa dönüşebilirdi. Ülke içindeki anlaşmazlıklar o kadar güçlü ki, siyasi güçler muhalifleri fiziksel olarak ortadan kaldırmaya da hazır.

Trump'a suikast girişimi

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı.
Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti.
Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.
ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.
DÜNYA
Rus vekil Şeremet: Trump için Kennedy’nin kaderi hazırlanıyordu
Yorum yaz