TÜRKİYE

Prof. Dr. Naci Görür'den tepki: 'Deprem-toto oynuyorlar' diyerek uyardı

Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin yeri ve zamanı ile ilgili tahminlerde bulunanlara tepki göstererek, "Kendini bilmez insanlar, kendilerinde bir hikmet varmış gibi deprem-toto oynuyorlar" ifadelerini kullandı.
Sitede oku
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden depremlerin zamanlamasına ilişkin tahmin yapanlara tepki gösterdi.
Prof. Dr. Naci Görür, "Halkıma Duyuru" diyerek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Dikkat ederseniz, bilim insanlarımız her gün deprem öngörüsünde bulunmuyorlar. Ancak bazı yerlerde farkındalığı artırmak için zaman zaman uyarılarda bulunuyorlar. Bilim insanları arasında ufak tefek fikir ayrılıkları olabilir; bu işin doğasında vardır. Ancak görüyorum ki çok sayıda ilgisiz, bilgisiz, utanma duygusunu kaybetmiş, kendini bilmez insanlar, sanki bir hikmetleri varmış gibi deprem tahminleri yaparak toto oynuyorlar. Bunları ciddiye almayın ve takip etmeyin. Günümüzde bilim, fay hatlarında nerede ve ne zaman deprem olacağından çok, o bölgelerde depreme dayanıklı yerleşim alanlarının oluşturulmasını önermektedir. Gelin hep birlikte bu amaca ulaşmaya çalışalım, insanlarımızın zarar görmemesi için. Sevgilerimle,
TÜRKİYE
Prof. Dr. Naci Görür'den 'moloz' uyarısı: 'Belediyeler şimdiden düşünmeli'
Yorum yaz