Ukrayna krizi

Ukraynalı esir: Silah arkadaşımız çatışma sırasında bizi sırtımızdan vurdu

Ukraynalı asker, şiddetli çatışma sırasında, iki silah arkadaşını sırtından kurşunlamaya çalıştı. Sırtından vurulan askerlerden biri olan Davıdenko, yaralı halde Rus askerlere teslim oldu. Geçirdiği iki ameliyatın ardından iyileşen esir, yaşadıklarını Sputnik’e anlattı.
Sitede oku
Kiev bölgesi sakini olan Aleksey Davıdenko, mevzileri saldırıya uğradığında saldırıyı püskürtmek için bir arkadaşıyla öne çıktıklarını, ama geride kalan bir askerin onlara sırtından ateş açtığını söyledi.
Arkadan ateş sesi duydum. İkimiz de yere yığıldık. Ateş açan siperden çıktı. Bizden biriydi. Ben düştüm. Bizimkilerden biri hemen bana ve diğer yaralıya yardım etti, ama o hayatta kalamadı, çok kan kaybetti, kalçası paramparça olmuştu.
Ateş açanın kaçmaya çalıştığını belirten Davıdenko, “Sokağa çıktı. Arkadaşların anlattığına göre, orada FPV dron onu vurdu. Çok uzağa kaçamadı” ifadesini kullandı.
Bu olay üzerine teslim olan Ukraynalı asker, Rus doktorların onu iki kez ameliyat ederek yaralı bacağını iyileştirdiğini kaydetti.
Ukrayna krizi
Rus topçular bir Abrams tankını daha yok etti
Yorum yaz