DÜNYA

Kremlin’den NATO’daki görev değişikliği hakkında değerlendirme

NATO’da görev süresi 1 Ekim'de sona erecek olan Jens Stoltenberg'in yerine Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin yeni genel sekreter olarak onaylanmasını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, bu seçimin ittifakın genel çizgisinde herhangi bir değişime neden olmayacağını vurguladı.
Sitede oku
Gazetecilerle düzenlediği günlük basın toplantısında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin NATO'nun Genel Sekreterliğine atanmasıyla ilgili değerlendirmesine, “İttifakın şu anda Rusya için düşman niteliği taşıdığı’ ifadesiyle başlarken, sözlerine şu şekilde devam etti:
Bu seçimin, Kuzey Atlantik ittifakının genel çizgisinde herhangi bir şeyi değiştirmesi olası değildir. Bu ittifak şu anda, ayrı ayrı Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) doğrudan liderliği altındaki üye ülkeleriyle birlikte Rusya Federasyonu'nu stratejik olarak yenilgiye uğratmak amacıyla çalışmaktadır. Şu anda bizim için düşman olan bir ittifaktır.
WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange’ın serbest bırakılmasını da kısaca yorumlayan Peskov, mahkemedeki anlaşmada herkesin istediğini aldığını kaydederken, “Burada bir mahkeme anlaşmasından bahsediyoruz. Anladığım kadarıyla herkes istediğini aldı. Ekleyecek bir şey yok, yorum yapacak bir şey de yok” ifadelerini kullandı.
DÜNYA
NATO'nun yeni genel sekreteri Rutte'den ilk açıklama: 'Sabırsızlıkla bekliyorum'
Yorum yaz