Ukrayna krizi

Rusya Savunma Bakanlığı: 90 Rus asker Ukrayna esaretinden kurtarılarak Rusya’ya getirildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’in kontrolündeki topraklarda esir olarak tutulan 90 Rus askerinin kurtarılarak Rusya’ya geri getirildiğini bildirdi.
Sitede oku
Bakanlıktan yapılan açıklamada, yapılan görüşmeler sonucunda Kiev’in kontrolündeki topraklarda esir olarak tutulan ve hayati tehlike altında olan 90 Rus askerinin kurtarılarak Rusya’ya geri getirildiği, karşılığında 90 Ukrayna askerinin teslim edildiği belirtildi.
Açıklamada, “25 Haziran'da müzakere süreci sonucunda esaret altında hayati tehlike altında olan 90 Rus asker, Kiev rejiminin kontrolündeki topraklardan geri getirildi. Karşılığında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden 90 esir teslim edildi” ifadelerine yer verildi.
Serbest bırakılan tüm askerlerin Rus Hava-Uzay Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçakları ile tedavi ve rehabilitasyon için Moskova’ya, kuruma ait sağlık kuruluşlarına nakledileceğine dikkat çekilen açıklamada, esir takasının Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) insani arabuluculuk çabalarının katkısı ile gerçekleştirildiği vurgulandı.
Ukrayna krizi
Ukrayna ordusu bir şehri daha teslim etmeye hazırlanıyor: Toretsk’te zorunlu tahliye başladı
Yorum yaz