DÜNYA

‘Putin'in Kuzey Kore ve Vietnam ziyareti ABD’nin en büyük korkusunu gerçeğe dönüştürdü’

New York Times, Putin'in Kuzey Kore ve Vietnam ziyaretlerinin Washington'a Asya bölgesinde daha fazla potansiyel tehdit vaat ettiğini ileri sürdü.
Sitede oku
New York Times (NYT), ABD'nin Japonya Büyükelçisi Rahm Emanuel’in ‘Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kuzey Kore ve Vietnam ziyaretlerinin ABD'nin en büyük korkusunu gerçekleğe dönüştürdüğünü söylediğini’ aktardı
Gazete, Büyükelçi’nin “Putin,Pyongyang ve Hanoi’ye yaptığı ziyaretlerle doğrudan ABD'ye, Moskova'nın Washington tarafından kontrol edilmeyen devletlerin ‘baş organizatörü" olmayı hedeflediği mesajı verdi” ifadelerine yer verdi.
NYT, Putin'in ziyaretinin, Tayvan'daki durum ve Güney Çin Denizi'ndeki gerilimin yanı sıra Washington'a Asya bölgesinde daha fazla potansiyel tehdit vaat ettiğini belirterek, “Asya'da dört gün. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Washington'u kızdırmak için ihtiyacı olan tek şey buydu” vurgusu yaptı.
Gazete ayrıca, ‘Vietnam'ın yalnızca ABD için değil, aynı zamanda Çin için de giderek daha önemli hale geldiğini, çünkü her iki ülkenin de nüfuz sahibi olmak için yarıştığı’ değerlendirmesine yer verdi.
DÜNYA
Putin: Rusya-Vietnam ilişkileri karşılıklı saygı ruhu içerisinde gelişiyor
Yorum yaz