DÜNYA

Putin resmi ziyaret için Kuzey Kore’de

Rusya Devlet Başkanı Putin, resmi ziyaret çerçevesinde Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyan'a gitti.
Sitede oku
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin iki günlük resmi ziyaret için gittiği Kuzey Kore'de Kim Jong-un tarafından karşılandı. Şeref kıtasının selamlayan liderler birkaç dakika sohbet ettikten sonra havaalanından ayrıldı.
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin’in Çarşamba günü liderlerin genişletilmiş formattaki resmi olmayan görüşmesi de dahil olmak üzere bir dizi temasta bulunacağını belirtti.
Uşakov, liderlerin uluslararası gündemin yanı sıra güvenlik, ekonomi, enerji, ulaştırma ve tarım alanlarında işbirliği konularını ele alacağını kaydetti.
Rusya heyetinde Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Andrey Belausov, başbakan yardımcıları Denis Manturov ve Aleksandr Novak ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov yer alıyor.
Rus lider, Pyongyang’dan Vietnam’ın davetine icabet ederek Hanoi’a geçecek. Putin burada Vietnam Komünist Partisi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trọng, Devlet Başkanı To Lam, Başbakan Pham Minh Chinh ve Ulusal Meclisi Başkanı Tran Thanh Man ile bir araya gelecek.
DÜNYA
Kuzey Kore: Rusya, benzeri görülmemiş yaptırımların üstesinden gelmeyi başardı
Yorum yaz