Le Pen’den Avrupa Birliği açıklaması: ‘Üyelerine fayda sağlamayan zehirli bir oluşum'

Ulusal Birlik (RN) partisinin lideri Le Pen, Avrupa Birliği'nin üye ülkelere fayda sağlamayan ve her geçen gün zehirli hale gelen bir oluşum olduğunu vurguladı.
Sitede oku
Ulusal Birlik (RN) partisinin lideri Marine Le Pen, Avrupa Birliği'nin üye ülkelere fayda sağlamayan, her geçen gün ne kadar zehirli olduğunu ve reforme edilmesi gerektiğini kanıtlayan bir birliği olduğunu dile getirdi.
Le Pen, açıklamasında şu cümleleri dile getirdi:
Avrupa Birliği, Avrupa değildir. Sadece, yıllar boyunca ekonomilerimize ve ülkelerimize fayda sağlamadığını kanıtlamış olan belirli bir kıtasal işbirliği biçimidir. Her geçen gün ne kadar zehirli olduğunu kanıtlamaktadır. Devletlere daha fazla yetki vermek ve Avrupa'nın yaratıcılığına ve etkisine katkıda bulunan ulusal özgünlükleri korumak için reform yapmalıyız.
Bu reform projesinin Avrupa Uluslar İttifakı olarak adlandırılabileceğini ve bunun daha özgür ve daha tutarlı bir Avrupa arası işbirliği sistemini temsil edeceğini söyleyen Le Pen, bunun 'İngiltere'yi Avrupa ailesine yeniden entegre etmeyi' sağlayacağından emin olduğunun da altını çizdi.

'Ukrayna Rusya'ya karşı kazanamayacak'

Marine Le Pen, Kiev'in kazanamayacağı açık olan çatışmayı çözmek için Rusya ile müzakere edilmesi gerektiğine inandığını belirterek şu cümleleri kaydetti:
Savaşan taraflardan biriyle konuşmadan barışı müzakere edebileceğimize gerçekten inanıyor musunuz? Buna inananlar rol yapmaktan çok poz kesiyorlar. Açıkçası Ukrayna'nın kazanamayacağı bu çatışmadan olumlu bir çıkış yolu bulmak için Rusya ile konuşmamız gerekecek.
DÜNYA
Macron'un kumarı ters tepmiş olabilir: Le Pen'in partisi her gün daha çok güçleniyor
Yorum yaz