TÜRKİYE

Süleyman Soylu: Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu "Cumhur İttifakı tüm unsurlarıyla; Selçukludur, Osmanlıdır…Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir" dedi.
Sitede oku
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Ak Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifak kurulabilir" açıklamasının yankıları sürüyor.
Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu, sosyal medya platformu X'te açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başlanı Devlet Bahçeli'nin tarih inşa ettiğini söyleyen Soylu, 'Cumhur İttifakı'nın Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisi' olduğunu vurguladı.

'Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Büyüğümüz MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarih inşa ediyorlar'

Soylu, şu ifadeleri kullandı:
Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmen Beyi Büyüğümüz MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli tarih inşa ediyorlar. Cumhur İttifakı tüm unsurlarıyla; Selçukludur, Osmanlıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir. Değerleri her gün bozulan dünyanın vicdanıdır. Milli manevi varlığımızı ve birliğimizi geçmişimize sadakat, geleceğimize olan sorumluluğumuzla sahiplenmektedir. Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılını gelecek yüzyıllara Türk’ün onurlu asrı olarak emanet edecektir. Allah bizimle beraberdir.

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli açıklamasında, şu ifadeleri kullanmıştı:
AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği MHP'nin samimi dileği ve temennisidir. Buna rağmen Cumhur İttifakı'na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek, TBMM'de kanun tekliflerine verilen desteğimiz aynen sürecektir."
Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'ndan taviz, geri dönüş, yarı yolda bırakma, ilkelerinden ve hedeflerinden cayma göstermelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalınız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeleri, kurduğu ilişki ağlarını, icra ettiği ikili temasları saygıyla karşılıyor, zatı devletlerini daha da rahatlatmak için bir kez daha feragatle hareket edip karşılıksız inisiyatif alıyor ve bu tercihimizi aziz milletimizle paylaşıyoruz" demişti.
TÜRKİYE
BBP Genel Başkanı Destici'den 'Sinan Ateş' açıklaması: Kimse bunu siyasetine malzeme yapmamalı
Yorum yaz