DÜNYA

Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 3-4 Temmuz’da görüşme ve güncel konuları tartışma imkanı bulacağız

Dışişleri Bakanı Fidan ile Moskova'da görüşen Rus lider Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en iyi dileklerimi iletmenizi rica ederim. 3-4 Temmuz’da uluslararası bir etkinlik kapsamında Astana’da olacak, orada görüşme ve güncel konuları tartışma imkanı bulacağız” açıklamasında bulundu. İki lider arasında merak edilen görüşme tarihi böylece belli oldu.
Sitede oku
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi.
Rus lider, “Türkiye’nin BRICS çalışmalarına gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz ve bu birliğe üye ülkelerle birlikte olma arzusunu kesinlikle mümkün olan her şekilde destekleyeceğiz, ortak sorunları çözeceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile temmuz ayında Astana’da görüşme fırsatı olacağını ifade eden Putin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en iyi dileklerimi iletmenizi rica ederim. En kısa zamanda görüşeceğimizi umarım, sanırım 3-4 Temmuz’da uluslararası bir etkinlik kapsamında Astana’da olacak ve orada görüşme ve tüm güncel konuları tartışma imkanı bulacağız” ifadelerini kullandı.
Rus lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimi ve doğrudan desteği ile Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

'Her şey geçen yıl olduğu gibi gelişeceğini umarım'

Yılın başında Türkiye ile ticaret hacmindeki azalmanın ürünlerin fiyat revizyonlarından kaynaklandığını belirten Putin, durumun yakın gelecekte düzeleceğini umduğunu ifade etti:
“Geçtiğimiz yıl iyi bir büyüme yakaladık, bu yılın başında ise ticaret cirosu düzeyinde hafif bir düşüş yaşandı, ancak biz bunu öncelikle ana ihracat ve ithalat ürünlerimizdeki fiyat revizyonlarına bağlıyoruz. Yakın gelecekte bu durumu düzeltebileceğimizi ve her şey geçen yıl olduğu gibi gelişeceğini umarım.”

‘Astana formatındaki çalışmalara devam edelim’

Fidan’a terörle ortak mücadele ve Suriye’de normalleşme adına Astana formatında çalışmalara devam edilmesini öneren Putin, “Suriye krizinin çözümünde birlikte çok önemli bir rol oynadık. Durumun normale dönmesi için Astana formatını sürdürmek, terörle mücadele etmek, bizim için çok önemli olan bu alanda da durumun normale dönmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmak bence doğru olacaktır. Genel olarak durum oldukça olumlu gelişiyor” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘tahıl anlaşmanın’ imzalanmasındaki önemli rolüne dikkat çeken Putin, “Sözüm ona tahıl anlaşmasının imzalanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli rolü oldu. Ne yazık ki anlaşma uzatılmadı, bu bizim hatamız değil” diye konuştu.
Putin, Ukrayna’daki krizin çözümüne yönelik kararlılığından dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.
“Türk dostlarımızın Ukrayna etrafındaki kriz de dahil olmak üzere kriz durumlarının çözümüne katkıda bulunma kararlılığı için minnettarız” diyen Putin, ayrıca Türkiye’nin müzakere sürecine verdiği destek ve Ukrayna ile krizin çözümüne yönelik müzakerelere İstanbul platformunu sağladığı için Fidan’a teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Putin’e Erdoğan’ın selamlarını iletti

Dışişleri Bakanı Fidan, Putin ile görüşmesinde, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan size selam söyledi. Ben de bu selamımı size iletiyorum” diye konuştu. Fidan ayrıca Moskova’da Suriye konularının ele alındığı çok sayıda toplantı yaptığını da sözlerine ekledi.
DÜNYA
Dışişleri Bakanı Fidan: BRICS ile işbirliğimize değer veriyoruz
Yorum yaz