Ukrayna krizi

Kırım Parlamento Başkanı Konstantinov: Ukrayna çatışması yeni bir aşamaya giriyor

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, cephede büyük kayıplar yaşayan Ukrayna ordusunun şimdi sadece Batı’nın sağladığı silahlarla Rusya topraklarındaki hedefleri vurma girişimlerine odaklanacağını belirtti.
Sitede oku
St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) kapsamında Sputnik’e konuşan Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, özel askeri harekat bölgesindeki durumun Kiev rejimi için çok zor olduğunu kaydederek şunu dedi:
Ağır kayıplar ve halkın Zelenskiy’in çetesi için ölmek istememesi nedeniyle insan günü sıkıntısı yaşayan Kiev rejimi şimdi Batı tarafından sağlanan silahlarla Rusya topraklarına yönelik saldırılara odaklanacak. Savaşacak yeterli askerleri yok, ama hâlâ füze ve insansız hava aracı fırlatacak insan kaynaklarına sahipler. Bunu yapacaklar. Bizim de buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu çatışma yeni bir aşamaya geçiyor.
Batı ülkelerinin sömürgeci zihniyetiyle yaşadığını ve diğer halkları umursamadığını dile getiren Konstantinov, “Kolektif Batı’yı sadece kendi ekonomileri ilgilendiriyor. Öldürülen yüz binlerce Ukraynalı umurlarında değil” ifadesini kullandı.
Ukrayna krizi
Rus ordusu Kiev'in planlarını bozdu: 'F-16'ların bir kısmı yurtdışındaki üslere konuşlandırılacak'
Yorum yaz