DÜNYA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ulusal Meclis'in feshedildiğini duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağın oy oranlarının yükselmesinin hemen ardından Fransa Ulusal Meclisi’ni feshettiğini duyurdu. Ülkenin ilk tur için 30 Haziran’da ve ikinci tur için 7 Temmuz’da seçimlere gideceğini açıkladı.
Sitede oku
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağ partilerin oy oranlarının yükselmesine değinerek Fransa Ulusal Meclisi’ni feshettiğini duyurdu. AP seçimlerinde yaşanılan yenilginin ardından ülkenin ilk tur için 30 Haziran ve ikinci tur için 7 Temmuz’da seçime gideceğini açıkladı.
Macron açıklamasında aşırı sağın aldığı oy oranlarına değinerek “Bu nedenle bugünün sonunda hiçbir şey olmamış gibi davranamayacağım” dedi. Macron sözlerine şöyle devam etti:
“Bu nedenle anayasamızın 12. maddesinin bize verdiği yetkiyle ve yaptığım istişareler sonucunda sizlerin meclisitekrardan seçmesi yönünde bir karar verdim. Birkaç dakika içinde ilk tur için 30 Haziran ve ikinci tur için 7 Temmuz’da yapılacak seçimleri düzenleyen kararnameyi imzalayacağım.”
Macron, AP seçim sonuçlarını değerlendirerek sonuçların “Avrupa’yı savunan partiler için iyi bir sonuç olmadığını” belirtti.
DÜNYA
Avrupa Birliği'ndeki seçim maratonunda son gün
Yorum yaz