Ukrayna krizi

Rus Senatör Puşkov, Sarkozy'nin Ukrayna açıklamasının ardından Macron’u ti’ye aldı

Rus Senatör Aleksey Puşkov, Sarkozy'nin ‘Ukrayna'ya Fransız birlikleri gönderilmesine’ ilişkin açıklamasının ardından Macron'u ti’ye aldı.
Sitede oku
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin üyesi Aleksey Puşkov, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ‘Ukrayna nedeniyle Moskova ile Paris arasında savaş riskine’ dikkat çeken’ açıklamasını Telegram kanalından yorumladı.
Puşkov, “Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ukrayna'ya Fransız birlikleri göndermenin uygunluğuna dair ‘ciddi şüphelerini’ dile getirerek, ‘Balzac ülkesi ile Tolstoy ülkesi arasında bir savaşı hayal edemediğini’ söyledi. Bu, Macron’un işini daha da kolaylaştırıyor: Muhtemelen ikisini de okumamış” ifadelerini kullandı.
Daha önce, Ukrayna'ya asker gönderilmesi ihtiyacı konusunda ‘ciddi şüpheleri’ olduğunu belirten Sarkozy, Rusya ile Fransa arasında bir savaşı hayal edemediğini, dünyanın ‘bir yanardağın kenarında dans ettiğini’ ve savaş söyleminin son derece tehlikeli olduğunu vurgulayarak olası sonuçlarına dikkat çekmişti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rus ordusunun savunma hatlarını aşması ve Kiev'den talep gelmesi durumunda Ukrayna'ya asker gönderme olasılığını dışlamadıklarını ifade etmişti.
Ukrayna krizi
Macron: Ukrayna ordusunun Rusya'daki askeri hedefleri vurmasına izin verilmeli
Yorum yaz