Ukrayna krizi

İtalyan siyaset bilimci: Rusya'nın NATO topraklarına saldırma hakkı var

İtalyan siyaset bilimci Alessandro Orsini, Rusya'nın Stoltenberg'in açıklamasının ardından NATO topraklarına saldırma hakkı bulunduğunu belirtti.
Sitede oku
İtalyan siyaset bilimci Alessandro Orsini, IL Fatto Quotidiano için kaleme aldığı makalede, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ‘Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki meşru askeri hedeflere saldırma hakkına sahip olduğu’ yönündeki açıklamasının ardından Rusya'nın Ukrayna için ayrılan silahların bulunduğu Kuzey Atlantik İttifakı ülkelerinin topraklarını vurma hakkına sahip olduğunu ifade etti.
Orsini,Zelenskiy, Stoltenberg'in önerdiği gibi Rusya topraklarının derinliklerini vurma hakkına sahipse, o halde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Ukrayna'nın cephe gerisine, Polonya topraklarına saldırma hakkına sahip olacak” değerlendirmesinde bulundu.
Orsini ayrıca, Rusların özel askeri operasyon bölgesinde kullandığı silahların Rusya'dan, Ukraynalıların Ruslara karşı kullandığı silahların ise komşu NATO ülkelerinden geldiğine dikkat çekti.
Daha önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki meşru askeri hedeflere saldırma hakkına sahip olduğunu ve Kiev’e silah sağlayan müttefik ülkelerin, NATO silahlarının Rusya'daki askeri hedefleri vurmak üzere kullanılmaması konusundaki kararlarını geri çekmesi gerektiğini ifade etmişti.
Ukrayna krizi
İtalya’dan Stoltenberg’e sert tepki: Durdurulması gereken tehlikeli beyefendi
Yorum yaz