TÜRKİYE

Bakan Tekin'den Kocaeli'deki okulda öğretmene saldırıya ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir okulda öğretmene gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.
Sitede oku
Milli Eğitim Bakanı Tekin, sosyal medya hesabında, Kocaeli Darıca'da yaşanan öğretmene saldırı olayıyla ilgili açıklamada bulundu.
Bakan Tekin, söz konusu saldırıyı kınarken, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlı olduklarını belirtti.
Bakan Tekin, şunları kaydetti:
"Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız. Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni ÖMK'nin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu vesile ile okuldaki güven ikliminin tesisi ve eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için sene başında hayata geçirdiğimiz 'Veli Randevu Sistemi'nin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Meslektaşımıza ve eğitim ailemize geçmiş olsun."

Ne olmuştu?

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir ilkokula gelen veli M.A. ile 2 yakını, dün çocuğunun arkadaşları tarafından dövüldüğü gerekçesiyle öğretmenler B.L. ve M.D. ile tartışmaya başlamıştı.
Öğretmenlere küfür eden ve saldırmaya çalışan veli ile yakınları, diğer öğretmenler tarafından uzaklaştırılmıştı.
Şikayet üzerine 3 kişi gözaltına alınmıştı.
TÜRKİYE
Veli, ders işlendiği esnada sınıfa daldı: Diğer öğretmenler zor sakinleştirdi
Yorum yaz