Ukrayna krizi

Ukrayna'nın kayıpları artıyor: Lugansk'ta bir köy daha Rus ordusunun kontrolünde

Rusya Silahlı Kuvvetleri, Eylül 2022'de Rusya Federasyonu'na bağlanan Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni Ukraynalı askerlerden temizleme çalışmaları kapsamında bir köyü daha ele geçirdi.
Sitede oku
Rusya Savunma Bakanlığı, özel askeri harekat kapsamında yürütülen faaliyetler sonucu Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin (LHC) Belogorovka köyünde kontrolün sağlandığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre 'Yug' (Güney) askeri grubuna bağlı birlikler, LHC'nin Belogorovka köyünü tümüyle kontrol altına alarak daha avantajlı hat ve mevzileri ele geçirdi.

Düşmana yoğun bombardıman uygulayan Rus ordusu, 340'tan fazla Ukraynalı askerin yanı sıra 3 tank ve 3 otomobili etkisiz hale getirdi.

'Zapad' (Batı) askeri grubu, taktik konumunu iyileştirerek 60 Ukrayna askerini ölü olarak ele geçirdi.

'Sever' (Kuzey) askeri grubu, Ukrayna'nın Harkov Bölgesi'nde düşmanın 2 karşı saldırısını püskürterek 380 asker, 8 otomobil, 3 Gvozdika obüsü ile Bukovel elektronik harp istasyonunu imha etti.

'Tsentr' (Merkez) askeri grubu, önlediği 1 karşı saldırı sırasında 330'dan fazla asker ile birlikte 2 Alman yapımı Marder zırhlı aracı, 1 ABD yapımı Bradley zırhlı aracı, 1 tank ve 2 otomobili yok etti.

'Vostok' (Doğu) askeri grubu, 1 karşı saldırıyı akamete uğratırken Ukrayna tarafı 120 asker, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 3 otomobil kaybetti.

'Dinyeper' askeri grubu, Pereslavskiy Adası'nda Ukrayna ordusuna bağlı bir sabotaj ve keşif grubunu imha etti. Kiev rejiminin güçleri, 30 asker ve 1 tank yitirdi.

Rus ordusunun operasyonel-taktik hava araçları, İHA'ları, füze ve topçu birlikleri, Alman yapımı IRIS-T füze savunma sisteminin radar istasyonunu ve S-125 hava savunma sisteminin fırlatma rampasını ile 45 İHA, 1 Fransız yapımı Hammer güdümlü hava bombası, 4 ABD yapımı HIMARS ve Olha roketi ile 1 Neptün gemisavar roketini imha etti.
DÜNYA
Putin, Donbass cumhuriyetlerinin sakinlerini onuncu kuruluş yıldönümü vesilesiyle kutladı
Yorum yaz