Ukrayna krizi

Rus askerleri, Harkov'un Streleçye köyündeki taarruzu anlattı: 'Gruplar halinde teslim oldular'

Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 'Sever' (Kuzey) askeri grubundaki mekanize piyade birlikleri, Harkov Bölgesi'nin Streleçye köyüne düzenledikleri taarruz sırasında Ukraynalı askerlerin geri çekilerek gruplar halinde teslim olduklarını belirtti.
Sitede oku
Sputnik'e konuşan 'Balaşov' takma adlı Rus asker, taarruza başlamadan önce istihbarat birimlerinin düşmanın tüm ateş noktalarını açığa çıkardığını ve Streleçye'ye giden yolları mayınlardan temizlediğini söyledi.

'Balaşov', "İkinci grup olarak yerleşim birimine girdik, evleri temizlemeye, bodrumları, garajları, tüm büyük ve küçük binaları kontrol etmeye ve orada saklananları aramaya başladık. Bir garajda esirleri bulduk. Hızla teslim oldular. 'Burada kim var? El bombası atacağız' dedik. 'Teslim oluyoruz' dediler, dışarı çıktılar. Biz de onları bağlayıp teslim ettik" dedi.

Rus askerler, Streleçye'nin girişinde mevzilenen düşmanın biraz direnç gösterdiğini ve hızla teslim olduğunu belirterek Rus ordusu yaklaştığında köyün eteklerinde bulunan Ukraynalı askerlerin bir kısmının aceleyle Liptsı kentine çekildiğini sözlerine ekledi.

Rus güçleri, yerleşim birimindeki temizlik faaliyetleri sırasında sivillerle bir araya gelip onlara yardım etti ve onları güvenli bir yere tahliye etti.
Ukrayna krizi
Rusya: Bir haftada Harkov'daki 12 yerleşim birimi ele geçirildi
Yorum yaz