Ukrayna krizi

Fransız General: Ukrayna ya cepheye daha fazla asker göndermeli ya da müzakerelere başlamalı

Fransız General Trencan, Ukrayna'nın şikayet etmeyi bırakmasını belirterek cepheye daha fazla asker göndermesini ya da müzakerelere başlaması gerektiğini dile getirdi.
Sitede oku
Fransız General Dominique Trencan yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Batı'dan gelen yardımların yetersizliğinden şikayet etmeyi bırakması ve daha fazla kişiyi orduya alması gerektiğini aksi takdirde Kiev'in askeri harekatı durdurup müzakerelere geçmesi gerektiğini söyledi.
Trencan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Batı'dan talepler var ve Ukrayna sık sık Batı'yı eleştiriyor: 'Yeterince silah vermiyorsunuz, yeterince para vermiyorsunuz gibi.' Batılı ülkeler ve özellikle de ABD silah tedarik ediyor ama sorun aynı zamanda askerler ve Ukrayna bunları sağlamak zorunda.
Ukrayna ile Birinci Dünya Savaşı'nın başındaki Fransa'yı karşılaştıran Trencan "1914'te dört milyon Fransız cepheye giderken, şimdi Ukrayna'da yaklaşık 300 bin kişi cepheye gitti" açıklamasında bulundu.
Kiev'in seferberlik önlemlerini 'seçici' olarak nitelendiren Trencan, Ukayna'nın 18-25 yaş arası erkekleri askere almadığına işaret ederek şu cümleleri kaydetti:

Bence suçlamayı bırakmanın zamanı geldi. Üzgünüm Ukraynalılar ancak savaşa girmek gerekiyor. Ya da Donbass'ta adam kaybetmeyeceğinize ya da savaşmayı bırakıp müzakerelere geçeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Ancak buna Ukraynalılar karar vermeli, biz değil.

Vladimir Zelenskiy 16 Nisan'da Ukrayna'da seferberliğin güçlendirilmesine ilişkin yasayı imzalamıştı. Yasa 18 Mayıs'ta yürürlüğe girecek. Söz konusu yasa, askeri görevle yükümlü kişilerin her zaman yanlarında bir askeri kimlik kartı taşımalarını ve askeri ve polis memurlarının ilk talebinde bunu ibraz etmelerini öngörüyor.
Ukrayna krizi
Ukraynalı general: Rus savaş uçakları mevzilerimizi etkili vuruyor
Yorum yaz