Ukrayna krizi

İngiliz uzman: Rus ordusu, Ukrayna’ya ait çok sayıda MiG-29 ve S-300 sistemini imha etti

İngiliz analist Aleksandr Mercouris, Rus ordusunun Ukrayna’ya ait çok sayıda MiG-29 uçağı ve S-300 sistemini imha ettiğini belirtti.
Sitede oku
Rusya’nın Ukrayna’da yürüttüğü özel askeri operasyona dair son gelişmeleri YouTube kanalından değerlendiren İngiliz uzman Aleksandr Mercouris, Rus ordusunun Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait çok sayıda MiG-29 uçağı ve S-300 hava savunma sistemini imha ettiğini söyledi.
Mercouris, “Cephede operasyon yürüten Ukrayna’ya ait savaş uçakları Dnepropetrovsk yakınlarındaki hava üssünden havalandı. Büyük olasılıkla 4 adet MiG-29 imha edildi. Bu, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin saldırı yeteneklerini etkisiz kılan Rusya'nın ön cephe stratejisinin bir parçası” dedi.
Uzman, dün gecenin Kiev için tam bir kabus olduğunu zira Ukrayna ordusunun 4 savaş uçağının yanı sıra 4 adet de S-300 hava savunma sistemini kaybettiğini vurguladı.
Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait 3 adet MiG-29 savaş uçağı ve 4 adet An-26 askeri nakliye uçağının yanı sıra, 4 adet S-300 hava savunma sistemi ve bir Alman IRIS-T füze sisteminin imha edildiğini duyurmuştu.
Ukrayna krizi
Rusya Savunma Bakanlığı: Hava savunma güçleri Ukrayna’nın Su-25 savaş uçağını düşürdü
Yorum yaz