İsrail- Filistin çatışması

İranlı uzman: İran Tel Aviv’in saldırganlığına yanıt olarak meşru müdafaa hakkını kullandı

İran’ın İsrail’e yönelik gece operasyonu ile ilgili değerlendirmede bulunan İranlı uzman Mandegar, İran’ın Tel Aviv’in saldırganlığına yanıt olarak meşru müdafaa hakkını kullanmak zorunda kaldığına işaret etti.
Sitede oku
İranlı uluslararası ilişkiler uzmanı Somayeh Mandegar, İran’ın İsrail’e yönelik gece operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.
Mandegar, “İsrail’in İran’ın Şam Konsolosluğu’na düzenlediği füze saldırısının hemen ardından İranlı yetkililer, hukuka aykırı olan bu eylemin kınanmasını talep etti, ancak böyle bir şey olmadı. Bu nedenle İran, Tel Aviv’in saldırganlığına yanıt olarak, doğal olarak sahip olduğu meşru müdafaa hakkını kullanmak zorunda kaldı” dedi ve şöyle devam etti:
“Bu noktada şunu belirtmek önemli, eğer ABD, İngiltere, Fransa ve BM Ortadoğu’da gerçekten güvenlik ve istikrar istiyor olsaydı, İran Konsolosluğu’na yapılan saldırıyı kınarlardı. Ancak bunun yerine İran’a, İsrail’in eylemlerine karşılık vermemesi önerildi.”
İranlı uzman, “Dün geceki saldırı, İran’ın sabrının tükendiğini gösterdi. Bu operasyon, İran ile İsrail arasındaki vekalet savaşına son verdi ve biz bundan böyle Ortadoğu’da yeni bir düzenin oluştuğunu gözlemleyebileceğiz” ifadelerini kullandı.
İsrail- Filistin çatışması
ABD, MİT Başkanı Kalın'dan İsrail - İran arasındaki gerginlik için 'arabulucu' olmasını istedi
Yorum yaz