DÜNYA

Avustralya'da AVM saldırısı: 'Toplam 7 ölü, çok sayıda yaralı var'

Avustralya'da bir alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırganın da aralarında buluduğu 7 kişinin öldüğü belirtilirken aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı
Sitede oku
Avustralya'nın Sidney şehrinde bulunan Westfield Bondi Junction adlı alışveirş merkezinde meydana gelen bıçaklama olayında ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, çok sayıda kişi ağır yaralandı. Yüzlerce kişinin AVM'den tahliye edildiği dile getirildi.
Hastaneye kaldırılan bir çocuk da dahil olmak üzere, durumları ciddi ve kritik olan 8 kişi şehirdeki hastanelere kaldırıldı.
Avustralya'da meydana gelen olaydaki görgü tanığı, bir adamın bir kadın ve bebeğinin de bulunduğu müşterileri rastgele bıçaklamaya başladığını dile getirdi.
Yerel medyaya konuşan bir görgü tanığı, dördüncü kattaki bir mağazasının önünde iki gencin cesedini gördüklerini ve daha birçok kişinin yaralandığını söyledi.
Görgü tanıkları, polisin birden fazla mağazada kurbanların hayatlarını kurtarmak için mücadele ettiğini belirtirken, "Cesetleri görür görmez aşağı koştum ve polisin yukarı çıktığını gördüm ve birkaç saniye sonra silah sesleri duydum" açıklamasında bulundular.
Bölgeden gelen silah sesleri sebebiyle saldırganın etkisiz hale getirildiği ifade edilirken henüz resmi bir açıklama yapılmıştı.
Yeni gelen bilgilere göre bir memur tarafından saldırganın vurularak öldürüldüğü duyuruldu.
Polis departmanından yapılan açıklamada, insanlara bölgeden uzak durmaları çağrısında bulunulurken olayla ilgili soruşturmalar devam ettiği şu an için daha fazla ayrıntı olmadığı vurgulanmıştı.
Avustralya Polisi durumun kontrol altında olduğunu belirterek, "Ön soruşturmalara göre bu kişinin tek başına hareket ettiği anlaşılıyor" açıklamasında bulunarak sebebi hakkında ise sebebinden emin olmadıkları ancak 'terörizm' dahil hiçbir şeyin ihtimal dışı bırakılmadığı dile getirildi.
DÜNYA
Almanya'dan Gürcistan'a 'üstü kapalı' uyarı: 'O yasayı kabul etmeyin'
Yorum yaz