İsrail- Filistin çatışması

Ortadoğu'da yeni savaş çanları çalıyor: ABD İran’ın beklenen saldırısına karşı yüksek alarma geçti

İsrail'in Şam'da İran Konsolosluğu'nu vurması ardından ABD'nin İsrail'de yüksek alarma geçtiği belirtiliyor.
Sitede oku
ABD ve İran arasındaki tansiyon, İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğuna düzenlediği saldırının ardından yükselmeye devam ediyor. Reuters ve NBC News'in haberlerine göre, ABD, olası bir İran saldırısına karşı yüksek alarma geçti. İki ülke arasındaki gerilimde, İran'ın İsrail veya ABD varlıklarını hedef alabileceği ve Ortadoğu'da hali hazırda gergin ilişkilerin kopma ihtimali tartışılıyor.
ABD'li yetkililer, İran'ın muhtemel misillemesine karşılık hazırlık yaptığını ve bölgede yüksek düzeyde teyakkuzda olduklarını açıkladı. Yetkililer, İran'ın ABD veya İsrail'in askeri veya istihbarat hedeflerine odaklanabileceğini düşünüyor.

Ne olmuştu?

Suriye Savunma Bakanlığı, 1 Nisan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına İsrail tarafından füze saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. Konsolosluk binasının yerle bir olduğu saldırıda, Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi dahil 7 yetkili hayatını kaybetmişti.
İran Dışişleri Bakanlığı, Şam’daki konsolosluğa gerçekleştirilen saldırıya İsrail’e nasıl karşılık verileceğini belirleme hakkını saklı tuttuklarını açıklamıştı.
Ukrayna krizi
‘Ukrayna’nın F-16’ları yerleştirmeyi planladığı hava üssü vuruldu’
Yorum yaz