Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi

Belarus Savunma Bakanlığı, göçmen krizi nedeniyle Polonya'nın askeri ataşesini çağırdı

Belarus Savunma Bakanlığı, Polonya-Belarus sınırında tırmanın göçmen krizi hakkında Varşova'nın yönelttiği asılsız suçlamalar nedeniyle Polonya'nın askeri ataşesini çağırdıklarını duyurdu.
Sitede oku
Varşova'nın Belarus askerlerinin sınırdaki krizde dahli olduğuna dair Minsk'e yönelttiği suçlamaların asılsız olduğunu vurgulayan Savunma Bakanlığı, Polonya'nın Minsk Büyükelçiliği'ndeki askeri ataşenin istişareler için bakanlığa çağrıldığını ifade etti.
Askeri ataşeye Polonya'nın Belarus askerlerinin sınırdaki göçmen krizinde dahli olduğuna dair suçlarının asılsız ve mesnetsiz olduğu bilgisinin verildiğini belirten bakanlık, Polonya Savunma Bakanlığı'nın ortaya çıkan ihtilaflı konularda yapıcı diyalog kurmaya şu anda hazır olmadığını ve diyalog istemediğini vurguladı.
Varşova'nın suçlamalarına destekleyecek hiçbir somut kanıt sunmadığına dikkat çeken bakanlık, her şeye rağmen Polonya'dan diyalog konusunda teklif beklediklerini kaydetti.
Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi
Rus Dışişleri: Polonya-Belarus sınırındaki durum genel fotoğrafın sadece bir parçası
Açıklamada, "Belarus Savunma Bakanlığı, her zaman iyi komşuluk ilkelerine ve herhangi bir ihtilaflı ve tartışmalı durumu çözmek için ikili diyalog kurulmasının önemine bağlılığını korudu. Belarus Savunma Bakanlığı'na göre, Polonya-Belarus sınırına 10 bin Polonyalı askerin konuşlandırılması (Polonya Ulusal Savunma Bakanı tarafından 25 Ekim 2021'de açıklandığı üzere) önemli bir askeri faaliyettir" diye vurgulandı.
Yorum yaz