TÜRKİYE'DEN ‘YABANCI MÜDAHALE' KARŞITI TUTUM
Türkiye'nin Libya'daki çıkışı, Ankara'nın Suriye'de siyasi çözüm hususunda bölge aktörleri olan Rusya ve İran'la Astana sürecinde yer alması ve yine ABD tarafından desteklenen ve silahlandırılan YPG'ye karşı yakında operasyon gerçekleştireceğini duyurduğu bir dönemde gelmiş olması itibariyle önemli. Peki, Türkiye'nin "yabancı müdahale" karşıtı vurgusu önümüzdeki dönemdeki bölgesel politikalarının temelini oluşturur mu? Konuyu Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sputnik'e değerlendirdi.
‘TÜRKİYE'NİN DIŞLANMASINDA FRANSA'NIN ROLÜ, AMERİKA'NIN DA PARMAĞI OLDUĞU SÖYLENİYOR'
Libya'da biri hem Birleşmiş Milletler hem de Türkiye tarafından tanınan, diğeriyse bir generalin yönetiminde olan iki farklı hükümet bulunduğuna işaret eden Perinçek "Libya'da şu an iki tane hükümet var. Biri hem Birleşmiş Milletler hem de Türkiye'mizin tanıdığı Trablus hükümeti, hem de Mısır'ın komşusu konumunda olan Bingazi'de bir generalin yönetiminde olan bir diğer hükümet var. Bu iki yönetim arasında savaş devam ediyor. Bingazi'deki Hafter yönetimi Tripoli (Trablus) hükümetine isyan etmiş durumda. Türkiye ise Birleşmiş Milletler'in tanımış olduğu Tripoli hükümetiyle ilişki halinde. Fakat o isyan eden generali de, Fransa ve Amerika destekliyor. Libya'nın kaderiyle ilgili olarak burada iki hükümet çarpışması aynı zamanda Amerika ve Fransa'ya bölge ülkeleri arasında da bir çelişmeyi ifade ediyor. Bu bakımdan Türkiye'nin dışlanması Libya'nın geleceğiyle ilgili olarak aynı zamanda bölge ülkelerinin de dışlanması anlamına geliyor. Bu bir Amerikan müdahalesi, parmağı olarak değerlendiriliyor. Tabi Türkiye'nin cevabı da bu konferanstan çekilmek oluyor" değerlendirmesinde bulundu.
‘TÜRKİYE SURİYE'NİN VE IRAK'IN KUZEYİNİN YANI SIRA DOĞU AKDENİZ'DE DE AMERİKA'NIN 1 NUMARALI HEDEFİ'
Doğu Akdeniz'de tarafların son derece "net" olduğuna değinen Perinçek "Amerika, İsrail ve Güney Kıbrıs, Türkiye'ye karşı ismini Tevrat'tan alan ‘Noble Dina' (Soylu Dina) isimli bir tatbikat gerçekleştirmişti. Tatbikata ismini veren bu hikâye, Hz. Yakup'un kızı Dina'nın Kenanlı (Filistinli) prens Şekem tarafından tecavüze uğramasını ve bunun üzerine Dina'nın ağabeyleri yani Hz. Yakup'un oğulları, kız kardeşlerinin intikamını almasını anlatıyor. Yani bu tatbikat ‘Türkiye, Kıbrıs'a tecavüz etti' göndermesi yapıyor ve Dina'nın ağabeyleri Amerika ve İsrail'in de Türkiye'den intikam alıyor. Yani her şey çok açık. Türkiye, hem Suriye'nin kuzeyinde hem Irak'ın kuzeyinde olduğu gibi Ege ve Doğu Akdeniz'de Amerika'nın hedefinde olan 1 numaralı ülke. Onun için Türkiye'nin yeri Batı Asya ve Avrasya meclisinde konumlanmak durumunda. Keza Türk ordusu da öyle… Dünyanın geleceği, bu bölünme temelinde belirlenir oldu. Türkiye'nin dünyanın geleceğini belirleyen bir ağırlığı var. Çünkü Türkiye NATO tarafındayken Rusya, Çin ve diğer Avrasya ülkelerinin yanında yerini alıyor" dedi.
‘TÜRKİYE MÜNHASIR EKONOMİK BÖLGESİNİ DERHAL İLAN ETMELİ'
‘GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, VATAN PARTİSİ VE DENİZ KUVVETLERİ İRAN'DAKİ DOĞU AKDENİZ TOPLANTISINA DAVET EDİLDİ'
"Toplantıyı, İran Savunma Bakanlığı düzenliyor ve İran Savunma Bakanlığı bu toplantıya Vatan Partisi'nin yanında Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı davet etti. Türkiye hükümetini de davet etti. Bu toplantının gündemi bölgedeki askeri harekâtlar, askeri silah alışverişleri, silah işbirliği ve dayanışmalar. Vatan Partisi üç kişilik bir heyetle katılıyor. Sayın Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcımız Yunus Soner, Karadeniz Teknik Üniversitesi Profesörü Sayın Kemal Üçüncü, Emekli Tümgeneralimiz, eski GATA Komutanı ve Doğu Beyazıt Tümen Komutanı, Milli Savunma Bakanlığı eski Müsteşarı Tarık Özkut. Askeri işbirliği konuları konuşulacak. Türkiye, İran ve bölge ülkeleri arasındaki askeri işbirliği, kullanılan çeşitli silahlar ve bu silahların üstünlükleri, zaafları gibi askeri konular ve stratejik konuları ele alınacak aralığın başında."