İngiltere ordusunda 12 yıl görev yapan ve güzelliğiyle ‘Asker Barbie' olarak anılan Katherina Hodge, önceki günlerde cinsiyetçi yaklaşıklar nedeniyle orduda cehennem hayatı yaşadığını açıkladı. Saldırılar nedeniyle görevini bırakan Hodge, kendisine sözlü ve fiziksel birçok saldırının yapıldığını, hatta görevinden ayrılmasının ardından da tacizlerin sürdüğünü söyledi.
Hodge'un ifadelerinin ardından, NATO ülkelerinin ordularındaki cinsel tacizler, cinsiyetçi yaklaşımlar gündeme geldi.
ABD Kara Harp Okulu'nda da bu ay başlarında geçen yılkinden iki kat fazla olarak 50 kadar taciz ve tecavüz vakası yaşandı.
ALMANYA ORDUSUNDA 234 TACİZ VAKASI
Almanya ordusunda da 2017 yılında taciz olaylarında ciddi bir artış gözlendi. Orduda bir önceki yıla kıyasla yüzde 80 daha fazla olarak 234 taciz vakası kaydedildi. Pfullendorf kasabasında bir eğitmenin, kadın ve erkek askerlerden soyunmasını isteyip çıplak halde verilen görevleri getirmesini istediği anları kameraya aldığı bildirildi. Kasım ayında da bir onbaşının 18-22 yaşlarında iki kadın askere tecavüz ettiği öğrenildi.
Uzmanlara göre ise Hollywood'daki taciz olaylarının ifşa edilmesinin kadınların bu cesareti kazanmasında büyük rol oynadı.
Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan feminist ve siyaset yazarı Anna Fedorova "Kadınlar, artık tacizler hakkında konuşmaktan korkmuyor. Aslına bakarsanız tacizlerin arttığını söylemek için de bir dayanak yok. Daha da azaldı, zira artık normal bir şey olarak görülmüyor" dedi.
‘ASKER KADINLAR DAHA FAZLA RİSK ALTINDA'
Yapımcı Harvey Weinstein'ın adının karıştığı taciz iddiaları, geçen yıl sonunda Hollywood'u sarsmıştı.
Aralarında ünlü aktrislerin bulunduğu çok sayıda kadının cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Weinstein, erkek kardeşi Robert ile kurduğu film şirketinden çıkarılmış ve yapımcının Hollywood film akademisiyle ilişiği kesilmişti.